TNpadel boll

Om Padel

Det var under ett informellt besök i Mexico vid 1970-talets början, som den spanska prinsen Alfonso de Hohenlohe introducerades för padel. Hans gode vän Enrique Corcuera hade då redan fallit för den fartfyllda sporten och låtit uppföra en mindre tennisbana, med väggar om tre meter på sin tomt. Träningsformen som var besläktad med squash, gick i korta drag ut på att man utrustad med träpaddlar spelade bollen i väggarna.

Den spanske prinsen blev så förtjust, att han kort därpå började skissa på ett liknande upplägg, med förbättringar kring såväl regelverk som banans utformning. Väl hemma i Spanien byggde han sedan sina två första egna banor på Marbella Club, Costa del Sol. Padeln var född och resten är som vi brukar säga, historia. 

Det dröjde nämligen inte länge förrän allt fler av prinsens jetset-vänner fick upp ögonen för padel. Däribland den argentinska miljonären Julio Menditenguia, som efter att ha följt padelns framgångsrika utveckling i Spanien, beslöt sig för att ta med sporten hem. En minst sagt lyckad export, som på bara ett fåtal år genererade i mer än 10 000 banor. Idag är padel inte bara en av Argentinas ledande sporter, med närmare 4 miljoner aktiva spelare, det har också spridits globalt som en av en av världens mest växande och populära sporter, med ett internationellt padelförbund om 19 medlemsländer, som vartannat år arrangerar EM och VM.

TNpadel utomhus

Kontakta oss

Vi ser fram emot att skapa ett gott samarbete med er!

Ni kan nå oss på flera olika sätt. Vill ni se hur padel banorna som vi erbjuder ser ut hittar ni både dubbel- och singelbanor på adressen till höger.

Adress

Top Notch Padel Sweden AB
Nylandavägen 2
352 50 Växjö

Öppettider

ALLA DAGAR
07.00-23.00

Telefon

0708 880 188